Pagini

6 ianuarie 2011

Retrospectiva 2010: diabet si nutritie, Romania si mapamond


Anul 2010 a fost un an plin in domeniul nutritiei si diabetologiei.
Diabetologie. In Romania au fost retrase doua antidiabetice orale (rosiglitazona si repaglinida), au fost aprobate noi medicamente antidiabetice (liraglutid). Pe plan mondial s-au descoperit noi efecte benefice ale antidiabeticului metformin (care protejeaza impotriva cancerului), s-a stabilit un criteriu suplimentar de diagnostic pentru diabetul zaharat.
Nutritie. Domeniul nutritiei a fost marcat in continuare de un esec in fata epidemiei de obezitate, care a inregistrat si in 2010 un traseu ascendent. Din fericire, in spatiul public romanesc au inceput sa fie difuzate si emisiuni cu informatii valoroase pentru pacienti, in mod particular emisiunea doctorului Mehmet Oz (Doctor Oz), ce sper sa aduca o contragreutate importanta pseudonutritiei ce a invadat Romania in ultimii ani.
NutritionistCluj.ro si consultul integrat. Doua noutati pentru diabetologia si nutritia din Cluj-Napoca, un website amplu al unui medic specialist diabetolog-nutritionist si o clinica privata dedicata exclusiv diabetului, nutritiei si bolilor metabolice.
Am dedicat anul 2010, pe siteul NutritionistCluj.ro, nutritiei. Anul 2011 are un nou subiect principal: diabetul zaharat.

Va multumesc pentru atentia pe care ati acordat-o siteului in 2010, sper ca informatiile v-au fost utile, si astept in continuare propuneri, sugestii, si, de ce nu, critici pe http://www.nutrtionistcluj.ro/.

Va invit sa cititi pe larg articolul Retrospectiva 2010: diabet si nutritie, Romania si mapamond

3 comentarii:

  1. BUNA OAMENI BUNI ;SUNT MANDRA DE NUMA;
    SANATATE SI NOOROOOC ROOMAAAMIIILOOOR !VA
    IUBESC CU SUFLETUL MEU ANSTAINAT UNDE AM
    SA MOR DE SUPARARE .MARIA-GERMANIA.

    RăspundețiȘtergere
  2. S
    UNT MARIA KORTH-GERMANIA IN 33154 Salzkotten.

    BRAVOOO SUNT MANDRA DE NUMA ROOOMANIIILOOOR!
    EU AM DIABET SI SUNT PLINA DE STRESS SUFLETESC SI SUPARARE ;AM SA MOR DE DORUL ROOMAANIIILOOOR DAR SI DE DIABET:IAU MED. dar NU am nimic pentru un suflet amar.TOTUSI CAT MAI TRAIEC IUBESC ROMANII CU TOT RAUL sau bnele :MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA EXISTA-TI SI MULTUMESC "FEDERATIEI DE DIABET ROMAN :MARIA

    RăspundețiȘtergere
  3. @Maria In 2011 vom realiza si un forum pentru persoanele cu diabet, proiectul este in curs, avem sprijinul Federatiei de Diabet si al catorva asociatii de pacienti din regiunea Cluj - Mures.

    RăspundețiȘtergere