Pagini

22 mai 2010

22 mai este Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

22 mai 2010 este prima zi europeana impotriva obezitatii (ZEIO). Cu aceasta ocazie, site-ul internet dedicat evenimentului lanseaza deviza "5-10 pentru o Europa mai sanatoasa", decodificand acest mesaj in articolul de prima pagina, in care explica faptul ca o scadere in greutate cu 5-10% la persoanele cu suprapondere si obezitate aduce o imbunatatire semnificativa a sanatatii.
Desi cunoscut, faptul ca si Europa se confrunta cu epidemia de obezitate, este bine de semnalat cu orice ocazie, o mai buna intelegere a fenomenului putand fi premisa pentru un viitor mai bun.
Scaderea sanatoasa in greutate este treptata si pe termen lung. Site-ul EOD mentioneaza si ritmul ideal de scadere in greutate: 0.5- 1 kg/saptamana, in rubrica "health tips" (sugestii pentru sanatate).
De asemenea, principiul de baza al nutritiei, conform carora orice scadere sau crestere in greutate apare prin dezechilibrul dintre aportul si consumul de calorii, formulat in engleza "calories in" si "calories out", este prezentat, alaturi de alte sugestii pentru persoanele cu kilograme in plus, pentru care modificarile sustinute ale stilului de viata, incepand cu mici schimbari, aduc beneficii impotrante.
Site-ul Nutritionist Cluj si paginile conexe sustin aceasta initiativa, si incurajeaza cititorii sa semneze petitia de pe site-ul oficial EOD care are ca scop imbunatatirea accesului persoanelor cu suprapondere si obezitate la sistemul sanitar, la educatie, verificarea atenta a produselor pentru slabit de pe piata, si alte obiective pentru o viata mai buna pentru persoanele cu kilograme in plus.
Vizitati site-ul oficial al Zilei Europene Impotriva Obezitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu