Pagini

31 ianuarie 2011

Colesterol si trigliceride: valori normale

Desi standardizarea este necesara in domeniul medicinii de laborator, in cazul colesterolului exista, alaturi de glicemie, o diversitate de interpretari mentionate pe buletinele de analiza la "interval de referinta", si cunoscute de populatie ca "valori normale". Cu toate acestea, simpla citire a buletinului de analiza in cazul dislipidemiilor sau simplei evaluari a profilului lipidic poate fi inselatoare, in special la persoanele cu boli cardiovasculare sau diabet zaharat tip 2.

Sub aceste rezerve, am prezentat in articolul "colesterol si trigliceride: valori normale" valorile standard de referinta adoptate in ghidul american NCEP ATP III (National Cholesterol Education Program - Adult Treatment Panel III), si aplicate in majoritatea tarilor occidentale.

Aici articolul: http://www.nutritionistcluj.ro/investigatii-si-analize/nutritie-diabet-metabolism/colesterol-si-trigliceride-valori-normale/

2 comentarii:

  1. buna ziua
    Sunt incantata ca v-am descoperit si pentru ca ati dedicat anul 2011 DZ sper ca voi gasi pe site-ul dvs multe informatii.Sunt nou diagnosticata cu DZ 2 si sunt foarte trista. Am primit Diaprel , Glibomet-ul nu l-am suportat(diaree puternica)dar medicul a spus ca n-o sa fie eficient , ca o sa ma ingras si ca trebuie sa fac insulina. Un lucru e cert : eu nu o sa fac insulina. Va rog sa ma ajutati , pentru mine nu exista un antidiabetic oral eficient?
    Voi urmari zilnic site -ul dumneavoastra cu speranta ca ne veti informa in legatura cu tot ce este nou in domeniu . Desi sunt trista , sper in tratamente noi, revolutionare.Sper degeaba, domnule doctor??
    Tratamentele naturiste adaugate celor alopate au efect benefic. Eu mi-am luat Glicemonorm , dar am citit si despre Diavit, al unui prof. clujean.Ce parere aveti?
    Eu as tot intreba ca intrebari am multe, mai rau stau la capitolul raspunsuri.Aici la noi la policlinica stai pe hol, iese asistenta, iti ia analizele, le da medicului, tu stai tot pe hol, si apoi te cheama sa-ti dea reteta.Mi-a dat o brosura de 4 pagini, si asta a fost instructajul. Atat.
    Daca aveti timp si disponibilitate sper sa mai vorbesc cu dumneavoastra.
    Toate bune
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand vorbeam despre tratamente naturiste am omis semnul intrebarii.Era o intrebare , nu o afirmatie.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere