Pagini

26 octombrie 2010

Premiera in Romania: consultul integrat de nutritie

La Cluj-Napoca functioneaza din toamna lui 2010 primul centru in care pacientii pot solicita un consult integrat de nutritie, diabet, endocrinologie, medicina interna si psihologie.
Conceptul, implementat in premiera in Romania in centrul medical Asteco Lifestyle din Cluj Napoca (fondat de dr. Stelian Sarlea si Alexandra Sarlea), consta in consultul simultan al pacientului in cadrul unei comisii medicale (medicina interna, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, endocrinologie), evaluarea cuprinzand si electrocardiograma, bioimpedanta, ecografie tiroidiana, plan de determinari/monitorizari biologice, si recomandari individualizate de nutritie, adaptate la situatia globala a persoanei. Evaluarea si interventia nutritionala si psihologica se efectueaza individual, cu recomandari medicale si nutritionale specifice persoanei (implicit particularitatilor stilului de viata, starii de sanatate etc.).
Echipa medicala a fost alcatuita din medici si psihologi specializati in straintatate in domeniile nutritie, endocrinologie, diabet zaharat, medicina interna si psihologie (Franta si Statele Unite).
Diagnosticul integrat poate fi urmat de interventii complexe de nutritie, psihologie, activitate fizica, coordonate de medicul specialist nutritionist, psiholog si kinetoterapeuti (inclusiv interventii de remodelare corporala, in clinica: electrostimulare, masaj, gimnastica medicala cu antrenor individual), pe baza de abonament.
Detalii pe site-ul Centrului Medical Asteco, Cluj-Napoca
Vizitati si pagina personala a dr. Adrian Copcea, medic specialist nutritionist (Nutritionist Cluj .ro).

Un comentariu:

  1. Puteti posta stirea pe facebook prin simpla apasare a butonului din dreapta ('share this on facebook').

    RăspundețiȘtergere